Når du skal ut å reise så er det flere ting man må tenke på. En av disse er å sikre seg på den turen man velger å ta. Man vet aldri hva som kan skje når man er på tur. Alt fra å miste bagasjen på veien eller bli frastjålet lommeboken. Dermed er det meget viktig å ha reiseforsikring før man drar. Reiseforsikring kan man få gjennom alle forsikringsselskap, men vi har et enda bedre og billigere tips til deg. Dersom du velger å betale din reise med kredittkortet kan du få helt gratis reiseforsikring for den turen det gjelder. Det skal sies at dette ikke gjelder alle kredittkort, men de fleste tilbyr dette per dags dato. Det er uansett viktig at du sjekker med din leverandør før du bestiller slik at du vet dette 100%.

Hvordan fungerer det?

Baggasje
Det er viktig å pakke, men viktigst å ha med seg reiseforsikring!

Som sagt så er det kun den spesifikke turen man bestiller på kredittkortet som blir dekket av en reiseforsikring. Dermed er det viktig å ha informasjonen om at denne ikke vil dekke deg hele tiden. Det skal også sies at det er noen krav for at du skal motta gratis reiseforsikring gjennom kredittkortet. De fleste kortutstedere krever at du betaler minimum 50% av reisen med kredittkortet for at forsikringen skal være gyldig.

Det som mange kanskje lurer på er om det kun er kortinnehaver som er dekker av forsikringen. Flere av leverandørene har et vilkår om at kortinnehaver pluss tre medreisende vil være dekket av reiseforsikringen. Dette vil være uavhengig av om du reiser med familie eller venner. Er det slik at du reiser med både familie samt venner så er det din familie som vil komme først i rekken. Det er et par krav knyttet til dette. Det er slik at medreisende må ha den samme reiseruten for å kunne være dekket under den samme reiseforsikringen. Det er også slik at kortinnehaver må delta på reisen for at dette skal være gyldig for samtlige.

Vår favoritt: Kredittkortet fra Bank Norwegian

Hva dekkes?

Ettersom man får reiseforsikringen gratis så kan det jo hende at man blir noe skeptisk i henhold til hvor mye den vil dekke dersom uhellet skulle forekomme. Disse reiseforsikringene er noe forskjellig fra leverandør til leverandør men som regel blir det meste dekket. Dersom du skulle bli frastjålet bagasje eller den skulle forsvinne på turen så vil du være dekket. Du er også dekket hvis bagasjen din blir over fire timer forsinket. Er du så uheldig å bli syk på turen og trenger sykehusbesøk eller hjemreise så vil også dette være dekket gjennom forsikringen. Andre ting som blir dekket er forsinkelser, død under reise, ulykker på reise og avbestilling av reise. Sistnevnte gjelder kun dersom har en god grunn til at du må avbestille din tur. Har du det så vil du kunne få erstatning for reiseutgiftene dine. Som du forstår så er det ikke slik at reiseforsikring gjennom kredittkortet er nødvendigvis noe dårligere enn gjennom et forsikringsselskap. Det skal allikevel sies at dersom du går gjennom forsikringsselskap så kan også reiseforsikringen fungere i visse tilfeller når du fremdeles er i landet. Dette er selvfølgelig en ekstra bonus dersom det skulle skje noe når du er ute å går i gatene.