København

KøbenhavnKanskje en av de mest hyggelige storbyene i Europa finner vi ikke langt fra vårt eget langstrakte land. I Danmark finner nemlig den flotte storbyen København. Dette er et perfekt reisemål for deg som ønsker å komme deg litt bort men ikke har mange dagene å sette til side. Det er selvfølgelig mulig å fly til byen, men dersom du bor på Østlandet kan også det å kjøre være en god mulighet. Da får man en roadtrip i samme slengen og det kan være en fin del av turen.

Det er ikke noen tvil om at danskene er utrolige gjestfrie og du vil føle deg velkommen i byen. De fleste har nok hørt utrykket ”det er deilig å være norsk i Danmark” og det er virkelig sant. For deg som ønsker å shoppe er det gode muligheter til det i denne byen, spesielt i det kjente Strøget. Vi skal allikevel ikke glemme alle de fine og unike restaurantene samt at det er mange hyggelige kroer og barer overalt. Dersom du ikke har besøkt byen tidligere så er det absolutt verdt å ta en tur. Vi anbefaler deg å reise på våren da man kan sitte ved vannet på en uteservering og nyte en utepils. Det er virkelig København på sitt beste.

Når det gjelder severdigheter så anbefaler vi deg å lese deg opp på Visit Copenhagen. Vi ønsker allikevel å trekke frem noen attraksjoner du absolutt bør få med deg mens du er i byen. Tivoliet midt i sentrum kan by på mange opplevelser fra middager til konserter, du finner det ikke så langt fra Rådhusplassen. Det er nok mange som ønsker å ta en tur ned til kaia enten for å spise lunsj eller dra på en av barene. Dersom du først er her nede bør du gå en liten tur ut for å se på Den Lille Havfrue. Statuen er over 100 år gammel og er en av de mest kjente merkene i byen. Hvis du ønsker en litt alternativ opplevelse så anbefaler vi deg til å dra til Christiania som er en fristad som har eksistert siden 1971. Reiser du med hele familien så kan kanskje en besøk til Københavns Zoo være et godt alternativ. Her finner du over 3 000 dyr på et sted.

Tips fra TripAdvisor: De 10 beste tingene å gjøre i København

Overnattingsmuligheter

Det er mengder av overnattingsmuligheter i København, men valget må du ta i henhold til hvor stort budsjett du har. Dersom du ikke har så mye penger å legge på hotell så vil vi anbefale deg å undersøke lavprishotellet Wakeup Copenhagen som ligger midt i sentrum. På denne måten kan du bo billig og bra, men også ha kort vei hjem etter middagen eller nattklubben dersom det er der du ender opp. Hotellet har flott utsikt over byen og er moderne innredet.

For deg som ønsker å legge litt mer penger på overnattingen så er det mange muligheter å velge mellom. Vi ønsker å trekke frem to hotell som absolutt er verdt å bo på dersom man har budsjettet til det. Det første hotellet vi vil anbefale er Nimb Hotel. Hotellet ligger i Tivoli i København. Du får dermed flott utsikt over parken i utrolig flotte og luksuriøse omgivelser. Hotellet har en fantastisk restaurant med god mat samt Nimb Bar som ligger i en historisk ballsal som er utrolig flott. For deg som vil litt ned i pris men fremdeles få en flott overnattingsopplevelse så kan vi anbefale 71 Nyhavn Hotel som ligger ytterst i Nyhavn. Dette hotellet ligger i et bygg som ble reist på 1800-tallet og inneholde masse historie. Hotellet har gjennomgående gamle flotte tre bjelker i de fleste rom som gir en rustikk og gammeldags følelse. Plasseringen på hotellet er perfekt i henhold til å komme seg rundt i byen. Det er ikke langt å gå til Strøget og det er mange gode restauranter og barer rett rundt hjørnet. Dette hotellet er absolutt verdt prisen og turen!