Oslo

Oslo slottetDet er ikke alltid at man trenger å reise ut av landet for å ta en storbyferie. Det er selvfølgelig mulig å ta turen til vår flotte hovedstad eller tigerstaden som vi også kaller den. Oslo er en storby som har mye å by på, men man tenker kanskje ikke over det ettersom den ligger i vårt eget land. Dersom du aldri har tatt turen hit så er det mye du kan gjøre og se. Har du vært i hovedstaden tidligere så er det fremdeles ting å gjøre utenom de vanlige severdighetene som ofte lokker de fleste til byen.

Oslo er en liten storby og det er enkelt å reise rundt i de ulike bydelene. Du kan enkelt reise rundt med enten buss, t-bane eller trikk. Det er kanskje best å ta buss eller trikk dersom dette er mulig. Da vil du kunne se og observere mens du reiser slik at du får et bredere inntrykk av byen. Når det kommer til severdigheter så er det mange av de kjente slik som Stortinget, Det Kongelige slott og Nationaltheateret for å nevne noen. Mang av de kjente severdighetene ligger midt i byen og gjør at du ikke trenger å gå langt for å se. Operaen som også har blitt et kjent mål for turister i Oslo ligger også innen gangavstand hvis man ønsker å ta turen. Det skal sies at det også er verdt å ta en tur rundt i de ulike bydelene for å virkelig få et fullstendig inntrykk av byen. Du kan finne mange ulike restauranter med influenser fra forskjellige kulturer. Dette kan bidra til å gi deg en flott opplevelse.

Overnattingsmuligheter

Når det gjelder overnattingsmuligheter i Oslo så er det mange å velge mellom. Det skal sies at Oslo ikke er en billig by og det kan være at man må ut med en slant for hotell. Det finnes allikevel muligheter for deg som ikke ønsker å legge for mye penger på hotellet. Du finner mange gode tips hos Visit Oslo hvis du ønsker ytterligere informasjon.

For deg som ikke ønsker å legge for mye penger på overnatting så er budsjetthotellet Thon Hotel Spectrum en mulighet. Hotellet ligger midt i sentrum og du er nære bussterminalen og Oslo Sentralstasjon. Det er trådløst internett på alle rommene samt frokostbuffet inkludert i prisen. Rommene er ikke så store men de passer perfekt til en overnatting eller tre. Det skal også sies at hotellet er miljøsertifisert. Et annet alternativ for deg som vi spare penger på overnatting er Ellingsens Pensjonat som er helt nydelig. Her kan du leie både dobbeltrom og enkeltrom. Det er enkelt å finne frem da trikken stopper rett utenfor døren. Pensjonatet ligger et steinkast unna den populære handlegaten Bogstadveien på Majorstuen. De kan også tilby treningsrom for deg som er opptatt av dette.

For deg som ønsker å slå på stortromma og bo flott når du først skal ta turen til hovedstaden er det flere muligheter. De fleste har nok hørt om Grand Hotel, det er her de fleste kjendisene bor når de kommer til byen. Hotellet har en flott skybar med nydelig drinker man kan nyte sammen med utsikten. Hotellet ligger midt i byen i Karl Johansgate. Er du heldig så kanskje du kan se slotten og stortinget fra balkongen. Dette hotellet er perfekt for deg som vil skjemme deg litt bort. Et annet hotell som er perfekt for deg som vil ha litt luksus er Stordalens relativt nye The Thief. Her kan du bestille kun rom med frokost, men også rom med inkludert spapakke. Prisene for rommene vil variere i henhold til hva du ønsker samt tiden på året. Her kan det nok lønne seg å bestille i god tid fremover slik at man får gode tilbud.